De courgette. Een veelzijdige groenten die goed te gebruiken is als "vuller", maar niet zo snel de hoofdrol krijgt vanwege de simpele, sommige noemen het "flauwe" smaak. Tot nu!
In 30 minuten zet je een heerlijke romige courgette soep aan tafel die je eindeloos als bij-
of voorgerecht serveert
Dit recept maakt 4 kommen soep.
Ingrediënten Kruiden en Specerijen
1 prei bosje verse basilicum (15gr)
2 courgettes 1 gezond bouillonblokje
2 tenen knoflook snuf zout en peper
250 ml haverroom
500 ml water Extra Vierge Olijfolie
Bereidingswijze
Snij de prei door de lengte en was deze grondig. Snij vervolgens in halve ringen.
Snij de courgette op de zelfde manier en bak met de prei en fijn gesneden knoflook 5-10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Wanneer de groenten zichtbaar zachter zijn geworden kan het water en bouillonblokje erbij.
Zet het vuur iets zachter en laat 15 min. doorkoken met de deksel op de pan.
Doe de haverroom en verse basilicum (incl. steeltjes) bij de soep en zet het vuur uit.
Roer de soep goed door en pureer fijn met een staafmixer, proef en voeg evt. een snuf zout/peper toe.
Serveer met een goede scheut Extra Vierge olijfolie en wat verse basilicum blaadjes.
Wil je deze soep nu als hoofdgerecht eten? Voeg dan voor het pureren wat tuinerwten toe of
eet er een eitje of stukje vis naast. Ideaal als lunch!
Kommentarer