Pindakaas liefhebbers opgelet! Deze variatie op "Overnight Oats" moet je geprobeerd hebben.
Havermoutpap kennen de meeste van ons wel, maar wat is Overnight Oats nu precies? In plaats van het koken van de havervlokken, laat je deze gedurende de nacht weken in water of melk. Op deze manier worden de vlokken zachter en ontstaan vanzelf een havermoutpap die, in mijn
persoonlijke beleving, een stuk minder zwaar is, en daarmee ook erg lekker in de zomer!
Dé uitkomst voor wanneer je extra vroeg op moet of weinig tijd in de ochtend hebt.
Dit recept maakt 1 portie
Ingrediënten
4 el (glutenvrije) havervlokken
150 ml plantaardige melk 1 el pindakaas
1 snuf zout
1 snuf kaneel
1/2 appel
Bereidingswijze
Mix in een schaaltje of afsluitbare pot de droge ingrediënten.
Voeg nu zowel de melk als pindakaas toe, roer goed door en bewaar in de koelkast tot de volgende ochtend.
Haal de Overnight Oats uit de koelkast en roer nogmaals door.
Voeg een klein scheutje melk of water toe als de pap dikker is dan gewenst.
Snij de appel in kleine stukjes en voeg toe.
Eet smakelijk!
Tip! Maak de havermout direct in een afsluitbare pot om zo gemakkelijk mee te nemen,
Comments