top of page
neutraal.png

Groentecurry met rode linzen

Een heerlijk simpele groentecurry waar je eindeloos mee kan variëren. Eet met

je favoriete groenten en maak af met toppings als koriander, limoen en kokosyoghurt. Of je nu wel of geen vlees eet, in dit gerecht mis je niets! In circa 30 minuten een warme gezonde maaltijd op tafel.


Dit recept is goed voor 4 porties.


Ingrediënten

Rijst of quinoa naar keuze

1 grote witte ui

2 tenen knoflook

3 kleine wortel

1 rode paprika

1/2 bloemkool (circa 400 gr)

200 ml kokosmelk

1 blik tomatenblokjes

250 ml water

200 gr gedroogde rode linzen



Toppings (optioneel)

koriander of lente ui

kneepje limoen


Bereidingswijze
  • Week de rode linzen minimaal 2 uur in een grote schaal met water.

  • Bereid de rijst of quinoa volgens instructies op de verpakking.

  • Snij de ui in halve ringen, pers de knoflook in een knoflook pers en bak in kokosolie tot glazig.

  • Laat de linzen uitlekken, snij de wortel in kleine stukjes en voeg beide samen met de helft van de currypasta toe aan de pan.

  • Blijf goed doorroeren. Zodra de linzen vastbakken aan de pan is het tijd voor de kokosmelk en tomatenblokjes. Roer door en doe de deksel op de pan.

  • Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

  • Snij intussen de bloemkool in roosjes, paprika in reepjes en voeg deze samen met 250 ml water en overige currypasta toe aan de pan.

  • Roer opnieuw goed door, zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.

  • Serveer met rijst/quinoa en toppings naar keuze.


Schep gerust een tweede keer op want deze curry zit boordevol groenten!

bottom of page