Opnieuw een goed gevulde soep met maar liefst 1 kg groenten! Heerlijk bij de lunch of voorgerecht van het diner. Varieer in kruiden en geniet.
Dit recept maakt 4 kommen soep.
Ingrediënten
4 rode paprika's
4 tomaten
4 tenen knoflook
2 witte uien
700 ml kokend water
Extra Vierge olijfolie
Kruiden
1 el gedroogd of verse kruiden (oregano/rozemarijn/tijm)
grote snuf zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
In een bakschaal gaan de paprika, tomaat en uien in grove stukken en tenen knoflook in schil (belangrijk! anders verbrand de knoflook).
Voeg een goede scheut olijfolie, peper, zout en de (verse) kruiden toe.
Mix alles goed door en bak in de oven op 180 graden voor 40 minuten.
Haal na 40 minuten de schaal uit de oven en verwijder de schil van de knoflook.
Doe nu alle ingrediënten in een grote soeppan en voeg het bouillonblokje en kokend water toe.
Pureer met een staafmixer glad, proef en voeg evt. nog een snufje zout of peper toe.
Serveer in een kom met een goede scheut olijfolie en eet smakelijk!
Tip! Wil je de soep nu als maaltijd op zich eten? Voeg dan linzen, kip of vis toe voor extra eiwitten.
Comments