top of page
neutraal.png

Warme boerenkoolsalade met pompoen

Boerenkool. De meeste van ons eet dit een paar keer per jaar uitsluitend door de stamppot. Maar in dit recept laat ik je zien dat boerenkool ook ontzettend lekker kan zijn als bladgroen an zich. Met een romige zoet zure dressing en geroosterde groenten is dit een goed voorbeeld van hoe je ook in de winter een goede salade op tafel zet.


Kies voor deze salade voor de Hokkaido pompoen, dat is die kleine ronde met een steeltje eraan. Deze is het allerlekkerst om in de oven te bereiden.


Dit recept is goed voor 2 porties.


Ingrediënten Dressing

100 gr gesneden boerenkool 1 el tahin

400 gr pompoen 2 el appelazijn

200 gr bloemkool 1/2 el agave/ maple of honing

1 pot bruine linzen 1/2 el mosterd

scheutje water


Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden, snijd de pompoen in stukken en bloemkool in roosjes

  • Verdeel over 2 bakschalen en hussel om met olijfolie, peper en zout

  • Rooster de bloemkool voor 20 minuten en de pompoen 30 minuten in de oven (haal de bloemkool er dus eerder uit)

  • Mix intussen de dressing in een grote kom

  • Zet nu een hapjespan op laag vuur, voeg de boerenkool en een scheutje water toe

  • Blijf de boerenkool doorroeren tot het water is verdampt of tot er 5 min voorbij zijn (Hij moet nog mooi groen zijn)

  • Spoel de linzen om en voeg samen met de boerenkool toe aan de dressing. Zijn de oven groenten klaar? Voeg deze dan ook direct toe. Door de warmte word de dressing goed opgenomen.

  • Hussel alles goed door elkaar en schep ruim op. Eet smakelijk!


Deze salade bevat circa 350 gr groenten per portie. Die wil je dus vaker maken! Vervang de linzen ook eens door kip of gerookte tofu.

Comments


bottom of page