Misschien komen de woorden "gezond" en eiwitrijk" niet direct bij je op wanneer je denkt aan erwtensoep maar dat is deze soep wel degelijk! Met lekker veel groenten en (eiwitrijke) spliterwten is een rookworst namelijk overbodig.
Dit recept maakt 4 kommen soep.
Ingrediƫnten Kruiden/Specerijen
200 gr spliterwten 3 laurier blaadjes
2 winterpenen 2 gezond bouillonblokjes
2 witte uien bosje peterselie (garnering) 1/2 knolselderij
1 prei
3 blaadjes laurier
1500 ml water
Bereidingswijze
Snij de uien in halve ringen en knoflook in kleine stukjes. Bak deze in olijfolie tot glazig.
Voeg vervolgens de spliterwten, water, laurierblaadjes en bouillonblokjes toe en roer door.
Snij nu de overige groenten terwijl de soep kookt. Halveer de wortel in de lengte en snij in halve ringen. Doe ditzelfde met de prei, verwijder het donker groene deel en was grondig.
Snij de knolselderij in dikke plakken die je plat op de snijplank legt. Nu kun je hier gemakkelijk de schil af snijden. Snij in blokjes van circa 1 cm.
Zodra alle groenten zijn gesneden kunnen deze in de pan.
Zet het vuur zachtjes en laat circa 50 min. door pruttelen. Roer af en toe door de soep.
Verwijder de laurier, haal evt. kort de staafmixer door de soep en serveer met fijn gesneden peterselie.
Heerlijke zelf gemaakte erwtensoep voor de koude wintermaanden! En voor wie graag de exacte
voedingswaarde wilt weten, dit recept bevat zo'n 10 gr eiwit en ruim 100 gr groenten per kom.
Eet smakelijk!
Comments