Dit recept is een van mijn favorieten in de zomer. Een super veelzijdig gerecht met veel groenten, verse kruiden en andere smaakmakers naar wens, je kunt hier eindeloos mee variëren! Maak gerust een paar uur van te voren en eet als voor of bijgerecht, lunch of licht diner.
Dit recept maakt 5 (grote) springrolls
Ingrediënten
5 rijstvellen
200 gr gerookte tofu
100 gr wortel
1/4 komkommer
30 gr kiemen
1 little gem
1 avocado
paar takjes koriander en/of munt
Dip
1 el amandelpasta
2 el sojasaus of tamari (glutenvrij)
1 tl sesamolie
1/2 tl agave of honing
1/2 limoen
water tot gewenste dikte
Bereidingswijze
Zet een schaal of diep bord met kokend water klaar en bereid de ingrediënten voor.
Snij de komkommer, avocado, tofu en wortel in dunne reepjes en zet opzij. Je kunt voor de wortel ook een dunschiller gebruiken of voorgesneden julienne wortel gebruiken.
Haal de bladeren van de little gem en spoel deze af onder de kraan.
Zorg voor je begint met vouwen dat alle ingrediënten klaar liggen voor gebruik.
Dompel een rijstvel even kort in het warme water en leg op een glad oppervlak, het rijstvel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je deze belegd.
Verdeel de ingrediënten op de onderste helft van het vel en zorg voor wat ruimte aan de zijkanten.
Gebruik voor 1 rol circa 2 blaadjes little gem, een plukje kiemen, 3-4 blaadjes munt en koriander, en van alle overige ingrediënten en paar reepjes.
Rol tot ongeveer de helft op, vouw de zijkanten naar binnen en rol door.
Herhaal deze stappen en maak zo de rest.
Mix de ingrediënten van de dip in een schaaltje en voeg water toe tot de gewenste dikte.
Tip! Dompel de rijstvellen niet te lang in het water, dan worden ze snel plakkerig en lastiger te rollen.
In dit recept wordt er tofu gebruikt als eiwitbron, maar wissel ook eens af met garnalen. En ben je nu geen fan van koriander? Gebruik dan extra veel munt of basilicum. Eet smakelijk!
Comments