Een goede salade maken die goed vult en je met liefde een tweede keer opschept? Deze salade bevat een goede portie groenten in een romig zure dressing, quinoa
om er een echte maaltijd van te maken en 2 eieren voor eiwitten en verzadiging.
Dit recept maakt 1 grote portie.
Ingrediënten Dressing
60 gr quinoa 1 el extra vierge olijfolie
1 rode paprika 1/2 el tahin
1/2 courgette 1/2 citroen
40 gr sla mix 1 tl agave of honing
1/4 rode ui snuf zout en peper
2 biologische eieren
Bereidingswijze
Kook de quinoa volgens instructies op de verpakking.
Was en snij de courgette en paprika in grove stukken.
Laat de grill pan goed heet worden en grill de groenten in circa 3-5 minuten.
Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren in 7 minuten gaar (zacht gekookt).
Mix vervolgens in een grote kom de dressing, snij de rode ui fijn en voeg toe.
Voeg de quinoa en groenten toe en mix de salade tot de dressing goed is verspreid.
Serveer met de 2 zachtgekookte eieren.
Tip! Kook direct extra quinoa voor de lunch van morgen.
Misschien is deze salade wat groter dan je misschien gewend bent, maar met de grote
hoeveelheid groenten mag je gerust iets meer eten. Op deze manier vult een salade wel
en kan jij vol energie door tot de volgende maaltijd!
Eet smakelijk!
Kommentare