top of page
neutraal.png

Pasta salade met tonijn en sperziebonen

Een heerlijke pasta salade die je kunt eten voor lunch of diner. Door mayonaise

door hummus te vervangen in de klassieke tonijnsalade word deze niet alleen een stukje

gezonder maar ook lactose vrij. Wees niet te zuinig met de olijven en kappertjes want juist

die voegen veel smaak toe!


Tip! Kalamata olijven zijn het allerlekkerst in deze salade


Dit recept maakt 2 porties


Ingrediënten

120 gr volkoren pasta

1 blik tonijn in water

grote hand rucola

160 gr sperziebonen

1/2 rode ui

10-15 olijven

2 el kappertjes

2 el hummus

1 citroen


Bereidingswijze
  • Kook de pasta volgens instructies op de verpakking.

  • Halveer de sperziebonen en voeg bij de pasta wanneer deze bijna gaar is (laatste 4-5 minuten).

  • Snipper de ui en snij de olijven fijn

  • Meng in een grote schaal de ui, olijven, kappertjes, hummus, sap van de citroen en uitgelekte tonijn.

  • Giet de pasta en sperziebonen af en spoel om met koud water.

  • Voeg de pasta, sperziebonen en rucola toe aan de schaal en mix tot een geheel. Breng op smaak met extra zwarte peper.


Met een beetje voorbereiding heb je deze salade al in 15 minuten op tafel. En maak gerust

een dubbele portie want hij is de volgende dag nog lekkerder!

bottom of page