Een heerlijke pasta salade die je kunt eten voor lunch of diner. Door mayonaise
door hummus te vervangen in de klassieke tonijnsalade word deze niet alleen een stukje
gezonder maar ook lactose vrij. Wees niet te zuinig met de olijven en kappertjes want juist
die voegen veel smaak toe!
Tip! Kalamata olijven zijn het allerlekkerst in deze salade
Dit recept maakt 2 porties
Ingrediënten
120 gr volkoren pasta
1 blik tonijn in water
grote hand rucola
160 gr sperziebonen
1/2 rode ui
10-15 olijven
2 el kappertjes
2 el hummus
1 citroen
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens instructies op de verpakking.
Halveer de sperziebonen en voeg bij de pasta wanneer deze bijna gaar is (laatste 4-5 minuten).
Snipper de ui en snij de olijven fijn
Meng in een grote schaal de ui, olijven, kappertjes, hummus, sap van de citroen en uitgelekte tonijn.
Giet de pasta en sperziebonen af en spoel om met koud water.
Voeg de pasta, sperziebonen en rucola toe aan de schaal en mix tot een geheel. Breng op smaak met extra zwarte peper.
Met een beetje voorbereiding heb je deze salade al in 15 minuten op tafel. En maak gerust
een dubbele portie want hij is de volgende dag nog lekkerder!
Comments