top of page
neutraal.png

Mexicaanse mangosalade met koriander en limoen

Deze salade bevat alle smaakelementen voor een ware sensatie in je mond. Limoen en rode ui voor een scherp, zuur en fris randje, de avocado voor een romige twist en mango voor een verassend zoetje wat zeker niet mag ontbreken.


Eet als lichte lunch, als aanvulling op het diner of vul aan met bijvoorbeeld quinoa of zoete aardappel voor wat meer vulling. Schep gerust vaker op, want met al deze kleuren krijg je ook heel veel voedingsstoffen binnen.


Dit recept maakt 2 normale porties of 3 kleinere porties die je als bijgerecht kunt serveren.


Ingrediënten Dressing

1 mango 1/2 limoen

1/2 rode ui scheut Extra Vierge Olijfolie

1 avocado snuf grof zeezout

circa 6 cocktail tomaten

plukje koriander

1 blik 400 gr zwarte bonen

75 gr bladsla naar wens



Bereidingswijze
  • Laat de bonen uitlekken en spoel af met water.

  • Snij de rode ui in dunne ringen en snij de tomaten in partjes.

  • Snij de mango en avocado in blokjes.

  • Snij de koriander zo fijn mogelijk en voeg alles toe aan een grote schaal.

  • Voeg een goede scheut olijfolie toe en het sap van de limoen.

  • Hussel alles door elkaar en voeg optioneel een snuf zout toe.

Ik moedig je vooral aan om recepten naar je eigen hand te zetten en te experimenteren met smaken. Voeg bijvoorbeeld zoveel tomaatjes toe als je lekker vindt. En lust je geen koriander? Vervang het gerust door munt of laat het geheel achterwege. Heb je niet alles in huis? Kijk eens wat het doet met een ander ingrediënt. Wellicht wel goed om eerst uit te proberen voordat je het ander serveert ;) Eet smakelijk!



Comentarios


bottom of page