top of page
neutraal.png

Lente salade met sardines en asperge

Een heerlijk vullende salade met sardine en asperges. Vele van ons willen wel meer vis eten

maar weten misschien niet in wat voor gerechten of welke vis zij echt lekker vinden. Deze salade

met asperge en sardine (en heel veel meer) is een makkelijke manier om wekelijks vaker vis op tafel te zetten.


Dit recept bevat lekker veel groenten, gezonde vetten, eiwitten en de sardines geven veel smaak

waardoor een ingewikkelde dressing niet nodig is.


Dit recept maakt 1 portie


Ingrediƫnten

10 groene asperges

50 gr veldsla

10 cherry tomaten

1 sjalot

1/2 avocado


Dressing

1/2 citroen

2 el extra vierge olijfolie

snuf zout en peper



Bereidingswijze
  • Snij de harde uiteinde van de asperges en snij in 3 even grote stukken. Doe de asperges in een grote schaal met een klein scheutje olie en mix goed door.

  • Verwarm de grill pan (of koekenpan) en bak de asperges in circa 5 minuten tot ze een kleurtje hebben gekregen maar nog wel hun bite behouden.

  • Maak nu de salade op. Snij de tomaatjes door de helft, sjalot in dunne ringetjes, avocado in plakken (of blokjes) net wat je zelf fijn vind, en laat de sardines uitlekken.

  • Mix de dressing in een apart schaaltje en sprenkel over de salade.


En misschien denk je, Is dit echt voor 1 persoon? Jazeker! Want met al deze gezonde ingrediƫnten mag je best iets meer eten. Groenten zijn daarnaast laag in calorieƫn en eet je een kleine portie, dan heb je dus zo weer trek.



Tip! Bewaar standaard een blikje sardines in de voorraad kast en verwerk ook eens door een pasta of serveer als simpel bijgerecht.


Comments


bottom of page