Met de winter in aantocht is deze rijke groentesoep met cavolo nero en linzen precies wat je wilt eten.
De prachtige bladeren van cavolo nero zijn rijk aan vitamine en mineralen en geeft deze soep een lekkere bite. Door linzen toe te voegen wordt de soep direct eiwitrijker en verzadigd dit langer dan je standaard soepje. Eet gerust een tweede kom want in deze soep zit maar liefst 1 kg groenten!
Dit recept maakt een flinke pan, goed voor circa 5-6 kommen.
Ingrediƫnten
2-3 el olijfolie
1 grote witte ui
3 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
3 stengels cavolo nero
800 gr gesneden soepgroenten
1 pot bruine linzen
2 liter water
Kruiden en specerijen
3 blaadjes laurier
2 tl gerookte paprika poeder
Bereidingswijze
Snij de ui en knoflook fijn, bleekselderij in grove stukken (circa 2 cm) en fruit aan in een goede scheut olijfolie tot glazig
Voeg vervolgens de rest van de soepgroenten, bouillonblokjes, laurier en gerookte paprika toe. Schep goed om en laat even lichtjes aanbakken zodat de smaken vrijkomen.
Voeg nu het water aan de pan, roer door, en laat het in geheel 20 min. zachtjes doorkoken
Ris de bladeren van de cavolo nero en snij in grove stukken. De nerf gooi je weg
Spoel de linzen af en voeg samen met de cavolo nero toe aan de soep
Laat de soep nog 10 min. zachtjes doorkoken
In 30 minuten een heerlijke groentesoep op de tafel die de volgende dag nog lekkerder is.
Genieten!
Comments