top of page
neutraal.png

Glutenvrije pompoen pancakes

Dit recept is perfect voor wie graag experimenteert in de keuken en voor die ontspannen

zondag ochtend waarin je alle tijd van de wereld hebt! De pompoen geeft een licht zoetje

aan het beslag en is heerlijk in combinatie met de specerijen.


Dit recept maakt 6 pancakes


Ingrediënten Kruiden / specerijen

100 gr (glutenvrije) havervlokken 1/2 tl kaneel

60 gr pompoen puree 1/4 tl gember poeder

175 ml plantaardige melk 1/4 tl nootmuskaat

1 ei of gebruik 1 tl "speculaas kruiden"

1 tl bakpoeder grove snuf zout

kokosolie (om in te bakken)


Bereidingswijze
  • Kook de pompoen tot deze gaar is, giet af en pureer met een vork.

  • Zet de puree opzij en bereid intussen de rest van het beslag.

  • Maal de havervlokken in een blender of keukenmachine tot meel.

  • Voeg alle specerijen, zout, pompoen puree, ei en melk toe aan de havermeel en blend alles tot een dik beslag.

  • Schenk het beslag in een grote kom, roer het bakpoeder erdoor en laat 5 min. rusten.

  • Verwarm de koekenpan goed heet en bak de pancakes circa 2-3 min. per kant of tot er belletjes ontstaan.

  • Serveer met toppings naar wens en geniet!

Tip! Gebruik voorgesneden pompoen blokjes (vers of diepvries).


Erg lekker met kokosyoghurt en walnoten, notenpasta en banaan of houd het simpel

en gebruik alleen een scheutje maple syrup. Eet smakelijk!

bottom of page