Je kunt vegetarisch "gehakt" of "rulstukjes" gebruiken voor een bolognese, maar deze versie
met Beluga linzen is veel lekkerder én gezonder. Daarom ook de lekkerste linzenbolognese!
Linzen zijn rijk aan vezels en eiwitten en zijn dan ook een geschikte vleesvervanger.
Gebruik voor dit recept specifiek de Beluga linzen, deze behouden in tegenstelling tot andere
soorten mooi hun vorm. Dit recept kost wat tijd om te maken maar komt zeker bij je favorieten te staan!
De kooktijd is circa 45 min.
Dit recept maakt 3 grote of 4 kleine porties.
Ingrediënten
120 gr gedroogde Beluga linzen
1 witte ui
2 tenen knoflook
1 wortel
2 stengels bleekselderij
2 blikken tomaten in blokjes (400gr)
Kruiden en specerijen
2 tl gerookte paprikapoeder
2 tl provinciale kruiden (rozemarijn, tijm, oregano)
1 tl suiker of agave siroop
grote snuf zout en peper
Bereidingswijze
Snipper de ui, snij de knoflook fijn en bak in olijfolie tot glazig.
Snij de wortel en bleekselderij in kleine stukjes en voeg toe wanneer de ui glazig is. Bak dit circa 5 min. Hoe kleiner de wortel en bleekselderij, hoe beter.
Voeg nu de droge linzen, kruiden en tomaten uit blik toe. Bewaar de 2 tomatenblikken, vul met water en voeg toe aan de pan.
Roer goed door en zet het vuur zachtjes. Plaats de deksel op de pan en laat de bolognese 40 min. zachtjes doorkoken.
Roer na zo'n 20 min. alles goed door en voeg evt. nog een scheutje water toe.
Na 40 min is de bolognese klaar! Voeg evt. nog een snuf zout of peper toe.
Serveer met je favoriete pasta, gebruik in lasagne of eet als lunch met brood!
Kommentare