Op zoek naar een gezond ontbijt wat ook nog weinig tijd kost? Dan is Chia pudding een goede keuze. Chiazaad is rijk aan vezels, eiwitten en calcium (zelf meer dan koemelk!) Zo kun je deze zaadjes ook gemakkelijk verwerken door de yoghurt of smoothie en is dit een mooie toevoeging op een gezond voedingspatroon. Een cadeautje voor je darmen!
Dit recept maakt 1 portie
Ingrediënten Toppings
3 el chia zaad handje mango
200 ml kokosmelk handje blauwe bessen
Kokosvlokken
Bereidingswijze
Mix de Chiazaad en melk in een schaaltje en zet opzij.
Roer na 10 minuten nogmaals en zet in de koelkast tot de volgende ochtend, of tenminste 1 uur.
Haal de Chiapudding de volgende ochtend uit de koeling, roer opnieuw en voeg e.v.t. nog een scheutje melk of water toe als deze dikker is dan gewenst.
Maak af met toppings en eet smakelijk!
Maak de pudding gerust dubbel en bewaar de helft voor de dag erna!
Geen fan van kokos? Varieer eindeloos in verschillende soorten melk en toppings.
Denk bijvoorbeeld aan havermelk, een snuf kaneel, noten en schijfjes banaan.
Commenti