top of page
neutraal.png

Carrot cake havermout

Kaneel, kruidnagel, nootmuskaat.. De specerijen die we al snel linken aan speculaas, kruidnoten en de herfst.

Vandaar deze heerlijke warme "Carrot cake" havermout om de dag goed mee te beginnen.

Pluspunten, die geur in huis!


Dit recept maakt 1 portie.


Ingrediënten

40 gr havervlokken

250 ml plantaardige melk

1 kleine appel

1 kleine wortel

klein handje rozijnen



Kruiden en specerijen

1 snuf kaneel, kruidnagel en nootmuskaat

of gebruik "speculaas kruiden"



Bereidingswijze
  • Snij de appel in kleine blokjes en verwarm deze met de specerijen in klein scheutje melk in een steelpan.

  • Kook even kort op laag vuur totdat de melk is verdampt. Rasp intussen de wortel.

  • Voeg nu de havervlokken rozijnen en rest van de melk toe, zet het vuur hoger en blijf goed doorroeren

  • Zodra de pap begint te pruttelen voeg je de wortelrasp toe.

  • Zet het vuur uit zodra de pap de dikte naar wens heeft bereikt.

  • Te dik geworden? Voeg een scheutje melk of water toe en roer door.

  • Gebruik noten en zaden als topping naar wens


Ook lekker met een eetlepel (kokos) yoghurt erop. Eet smakelijk!

bottom of page