Kaneel, kruidnagel, nootmuskaat.. De specerijen die we al snel linken aan speculaas, kruidnoten en de herfst.
Vandaar deze heerlijke warme "Carrot cake" havermout om de dag goed mee te beginnen.
Pluspunten, die geur in huis!
Dit recept maakt 1 portie.
Ingrediënten
40 gr havervlokken
250 ml plantaardige melk
1 kleine appel
1 kleine wortel
klein handje rozijnen
Kruiden en specerijen
1 snuf kaneel, kruidnagel en nootmuskaat
of gebruik "speculaas kruiden"
Bereidingswijze
Snij de appel in kleine blokjes en verwarm deze met de specerijen in klein scheutje melk in een steelpan.
Kook even kort op laag vuur totdat de melk is verdampt. Rasp intussen de wortel.
Voeg nu de havervlokken rozijnen en rest van de melk toe, zet het vuur hoger en blijf goed doorroeren
Zodra de pap begint te pruttelen voeg je de wortelrasp toe.
Zet het vuur uit zodra de pap de dikte naar wens heeft bereikt.
Te dik geworden? Voeg een scheutje melk of water toe en roer door.
Gebruik noten en zaden als topping naar wens
Ook lekker met een eetlepel (kokos) yoghurt erop. Eet smakelijk!
Comentários