Granola. Suikervrij, glutenvrij, kruidig, met of zonder chocola... Online zijn talloze recepten te vinden
voor ieder wat wils. Maar met een goed basis recept maak jij elke variant die je lekker vindt. Dit recept
is dan ook niet spectaculair an sich, maar de perfecte basis om er je eigen draai aan te geven!
Dit recept maakt ongeveer 300 gr. knapperige granola.
Ingrediënten
200 gr havervlokken handje noten of zaden
4 el agave of maple syrup
2 el kokosolie
1 tl kaneel
grote snuf zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden
Mix in een grote schaal de havervlokken, noten/zaden, kaneel en zout
Smelt de kokosolie in een schaaltje in de oven en voeg ondertussen de agave door de droge mix
Mix de agave goed door tot een plakkerig geheel
Voeg de gesmolten kokosolie toe en mix opnieuw
schep de granola mix op een bekleden bakplaat en druk het geheel aan als een dikke "plak". Er mogen geen gaten in vallen
Bak de granola 15 minuten op 180 graden
Haal na 15 minuten de plaat uit de oven en laat het in een geheel afkoelen (belangrijk!)
Wanneer afgekoeld kun je met 2 handen de "plak" breken tot grote of kleine stukken naar wens
Experimenteer met cacao poeder, kokossnippers en noten. Of maak glutenvrij met glutenvrije havervlokken. Nu je heb ontdekt hoe gemakkelijk je zelf granola maakt wil je niets anders meer.
Kommentare