top of page
neutraal.png

Basis granola recept

Granola. Suikervrij, glutenvrij, kruidig, met of zonder chocola... Online zijn talloze recepten te vinden

voor ieder wat wils. Maar met een goed basis recept maak jij elke variant die je lekker vindt. Dit recept

is dan ook niet spectaculair an sich, maar de perfecte basis om er je eigen draai aan te geven!


Dit recept maakt ongeveer 300 gr. knapperige granola.


Ingrediënten

200 gr havervlokken handje noten of zaden

4 el agave of maple syrup

2 el kokosolie

1 tl kaneel

grote snuf zout



Bereidingswijze
  • Verwarm de oven op 180 graden

  • Mix in een grote schaal de havervlokken, noten/zaden, kaneel en zout

  • Smelt de kokosolie in een schaaltje in de oven en voeg ondertussen de agave door de droge mix

  • Mix de agave goed door tot een plakkerig geheel

  • Voeg de gesmolten kokosolie toe en mix opnieuw

  • schep de granola mix op een bekleden bakplaat en druk het geheel aan als een dikke "plak". Er mogen geen gaten in vallen

  • Bak de granola 15 minuten op 180 graden

  • Haal na 15 minuten de plaat uit de oven en laat het in een geheel afkoelen (belangrijk!)

  • Wanneer afgekoeld kun je met 2 handen de "plak" breken tot grote of kleine stukken naar wens


Experimenteer met cacao poeder, kokossnippers en noten. Of maak glutenvrij met glutenvrije havervlokken. Nu je heb ontdekt hoe gemakkelijk je zelf granola maakt wil je niets anders meer.

Comentarios


bottom of page